De duurzame voordelen van een nieuwbouwwoning

13 april '23

De gas- en energieprijzen stegen hard in 2022. Iedereen merkte het in de portemonnee. In vergelijking met bestaande bouw heeft een nieuwbouwwoning standaard lage energielasten – of is zelfs energieneutraal zoals in Klein Gouda – dankzij onder meer goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. En wist je dat een nieuwbouwwoning tegenwoordig al geheel gasloos is? Wij lichten alle voordelen helder en overzichtelijk toe, zodat de keuze voor het comfort van nu, in een strak afgewerkte nieuwbouwwoning met lage energielasten, nog makkelijker wordt!

De voordelen

image alt

Groenverklaring

Alle woningen in Klein Gouda krijgen een Groenverklaring. De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De nieuwbouwwoning moet zeer energiezuinig zijn. De BENG 2-waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Met een Groenverklaring kun je bij diverse hypotheekverstrekkers korting krijgen op de hypotheekrente. Zoals bijvoorbeeld bij de Groenhypotheek van Rabobank. 

Lees meer over de groenverklaring

Meer weten

Benieuwd naar alle duurzame installaties in de nieuwbouwwoningen van Klein Gouda? Lees dan verder op de pagina Duurzaamheid. Hier komen alle installaties aan bod. 

Lees verder
Iets vragen? Neem contact op
Meer weten over duurzaamheid in dit plan? Lees verder