Het goede leven in Klein Gouda

Even kijk je naar boven naar de grote klok boven je Franse balkonnetje. Het is twaalf uur. Je legt je boek even opzij en stapt op van je bankje naast je rode voordeur. Tijd om de kids te roepen voor de lunch. Ze rollebollen in het gras en rennen via de openslaande deuren aan de zijkant de woning in. Vandaag gaan we picknicken in het parkje voor het huis, leuk idee? Jaaa! Roepen ze. De zon schijnt fel. Een perfecte nieuwe dag in het mooie Klein Gouda. Proef je de sfeer?

Sfeer van oude Goudse binnenstad

Volop gras, bomen en bloemen voor de deur en toch voelt het door de rijke architectuur alsof je in de oude binnenstad van Gouda woont. Parkeren op het parkeerhof aan de achterzijde van de woningen. Geen drukte, maar tijd om te genieten. Dat is wonen in Klein Gouda! Deze sfeervolle woonbuurt is geïnspireerd op straten als De Turfmarkt, Westhaven en de Lage Gouwe in Gouda. Diverse soorten gevels en historische stijlkenmerken wisselen elkaar af. En precies deze mix zorgt voor die unieke stadse sfeer. Een beetje historie in het nieuwe en sfeervolle Klein Gouda!

image alt

Woningen versmelten met groene omgeving

De groene omgeving in Klein Gouda gaat hand in hand met de karakteristieke woningen. Zet je openslaande deuren lekker open in de zomer. Eén stap vanuit je woonkamer naar buiten en je stapt in het groen. Aan de voor- en achterkant van de woningen. De straten nodigen uit om te wandelen of te fietsen, want alles is in de buurt.

Kinderen kunnen onbezorgd ravotten in het gras en planten en bloemen kunnen in alle rust groeien en bloeien. Het buurtje wordt aan de buitenrand omzoomd door groen en water én er is een héérlijk stadspark op loopafstand. Genoeg plekken om even te ontsnappen aan de dagelijkse ratrace.

Duurzaam wonen doe je zó!

Een gezonde leefomgeving draagt bij aan een duurzame samenleving. Zicht op groen, (zon)licht in de woningen en een schoon binnenklimaat zijn dan ook belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Klein Gouda. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd, uitgerust met zonnepanelen voor duurzame energieopwekking en voor een gezond binnenklimaat wordt een warmtepomp toegepast. Door onder andere deze maatregelen zijn de woningen in dit project energieneutraal.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op
Staat jouw droomhuis in Klein Gouda? Bekijk de woningen