Oudhollands wonen

Wijk in ontwikkeling

Nieuwbouw Hollandse Weelde

Wat een sfeertje. Deze gloednieuwe woonbuurt in Westergouwe. Hoe omschrijf je Hollandse Weelde het best? Nou zo: romantisch, sfeervol, statig en vooral heel groen. Hier zit je op een warme zomerdag op je veranda met een koud drankje naar de kleurrijke bloemen en planten in je tuin te kijken. En het enige wat je denkt is: genieten! Dat is de charme van Hollandse Weelde.

image alt

Intiem en toch ruim

In Hollandse Weelde is het goed vertoeven. Het is een buurt waar kinderen veilig kunnen opgroeien, je regelmatig even een babbeltje maakt met de buren en genoeg ruimte hebt om te genieten van je buurtje en de omgeving. En toch is het intiem. Het groen eromheen voelt aan als een warme deken. De straten nodigen uit om te wandelen of te fietsen, want auto’s zet je in de parkeerkoffer achter de woningen. En bij de 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen op de oprit. Het buurtje wordt aan de buitenrand omzoomd door groen en water en op loopafstand zit het voorzieningencluster waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. En meer! Wil je lekker een frisse neus halen? Hollandse Weelde ligt op fietsafstand van natuur- en recreatiegebied de GroenBlauwe zone. Een natuurgebied van 45 hectare met een natuurspeelplaats, een visvijver en broedschuren voor beschermde vogelsoorten!

image alt

Knipoog naar Oudhollands dorpje

De 36 woningen in oudhollandse stijl in Hollandse Weelde zijn een lust voor het oog, maar de opvallende, moderne architectuur van de 8 woningen aan de BAL zone is ook bijzonder. De architectuur hiervan is zo ontworpen om optimaal van de natuur te genieten. Groene hagen, kleurrijke planten en schapenhekjes zorgen voor sfeer. Voor de échte Oudhollandse ervaring ga je naar Gouda met talloze cafés en restaurantjes om gezellig te zitten en leuke winkels waar je je als shopaholic kunt uitleven.

image alt

Op de toekomst voorbereid

Landschappelijk wonen zegt natuurlijk al heel veel. In Hollandse Weelde woon je één met de natuur in een prachtige nieuwe groene buurt. Over groen gesproken; naast zicht op groen, zijn ook (zon)licht in de woningen én een gezond binnenklimaat belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Hollandse Weelde. Want een gezonde leefomgeving draagt bij aan een duurzame samenleving. Ook zijn de woningen van binnen comfortabel en energieneutraal. De A++++-woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en zijn energieneutraal. En dat is ook fijn voor je portemonnee! Je krijgt bij aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op de hypotheek en rentekorting. Bij een woning met energielabel A++++ kan dat oplopen tot wel €40.000 extra leenruimte. Je leest het: hier woon je helemaal klaar voor de toekomst!

Lees meer over duurzaamheid

Klinkt dit als jouw nieuwe thuis?

Hollandse Weelde bestaat uit 44 woningen in diverse types: rij-, 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen. Deze koopwoningen worden in 1 fase verkocht. Naar verwachting start de verkoop in de zomer van 2024. Schrijf je nu in als belangstellende en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Hollandse Weelde.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op
Staat jouw droomhuis in de wijk Hollandse Weelde? Bekijk de woningen