Verkoop gestart!

Nieuwbouw Windsor Park in Westergouwe

Een sfeervolle, groen opgezette woonbuurt met een parkje én woningen in de rijke ‘Tudorstijl’. Dát is Windsor Park, de nieuwste buurt in de jonge wijk Westergouwe in Gouda. Nieuwbouw met een romantische, landschappelijke sfeer die doet denken aan kleinschalige Engelse dorpjes met glooiende paden langs weelderige landschapstuinen en kleinschalige woonstraten. Zie je het voor je? 

image alt

Romantische bouwstijl

Erkers, tuitgevels, vakwerk, metselwerkdetails en luifels. In Windsor Park is veel te zien en te beleven. De woningen zijn geïnspireerd op de Tudor architectuurstijl, die zich kenmerkt door een grote variatie in de gevelopbouw en fantasierijke stijlkenmerken, in een rustig kleurenpallet. De sfeer in de woonstraten is romantisch en aan de buitenrand van het woonveld vind je parkachtige groenstroken. In totaal komen er 46 woningen in verschillende typen, waaronder 5 moderne vrijstaande woningen grenzend aan de groene Waterloop.

image alt

Hoe groen wil je het hebben

Windsor Park is een buurt met een groene opzet. Met parkachtige groenstroken aan de buitenrand en een parkje aan de zuidzijde met een rozenprieel, gelegen tussen de woningen. De 2 onder 1 kap, vrijstaande en rijwoningen aan het parkje hebben een lage haag in de voortuin die overloopt naar het park. Dat zorgt voor een prettige verbinding van de woningen naar het omliggende groen in de openbare ruimte. Door de ruimtelijke verbinding van landschap en architectuur ontstaat een uitnodigende openbare ruimte met een sterke sociale functie.

Duurzaam en gezond wonen

Over groen gesproken; naast zicht op groen, zijn ook (zon)licht in de woningen én een schoon binnenklimaat belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Windsor Park. Want een gezonde leefomgeving draag bij aan een duurzame samenleving. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd, uitgerust met zonnepanelen voor duurzame energieopwekking en er wordt lucht of bodemwarmte en -koeling toegepast voor een gezond binnenklimaat. Door onder andere deze maatregelen zijn de 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen in Windsor Park duurzame Nul-op-de-meterwoningen, de rijwoningen zijn energieneutraal.

image alt

Het bruisende hart van de wijk voor de deur

Windsor Park is landelijk en groen opgezet, maar ligt tegelijkertijd tegenover het bruisende hart van de wijk. Hier vind je straks maatschappelijke en commerciële voorzieningen zoals supermarkten, winkels en een gezondheidscentrum. Allereerst wordt gestart met de bouw van het scholencluster, met een basisschool, kinderopvang, moderne sportzalen en een welzijnsprogramma. Naar verwachting zijn de scholen en sportvoorzieningen in 2025 gereed.

De verkoop is gestart

In Windsor Park komen 41 woningen in Tudorstijl; rij- en hoekwoningen met diverse woonoppervlaktes, 2 onder 1 kap- en 1 vrijstaande woning  én 5 moderne vrijstaande woningen aan de rand. Deze woningen grenzen aan de groene Waterloop. De verkoop van Windsor Park is eind mei 2024 gestart. De inschrijfperiode is afgelopen. Gemist? Meld je aan op de reservelijst bij je favoriete bouwnummer(s).

Wat is de planning? Planning Windsor Park
Wat is er in de buurt? Bekijk de voorzieningen