Het is mogelijk om tijdens de NVM Open Huizen Dag kennis te maken met Klein Gouda en Het Carré en een kijkje te nemen op de bouwplaats van Het Carré. Op zaterdag 30 september ben je tussen 11:00 en 15:00 uur van harte welkom. Laat je geheel vrijblijvend informeren over de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning.

Windsor Park: Duurzaam en gezond wonen

Wijk in ontwikkeling

Nieuwbouw Windsor Park in Westergouwe

Een sfeervolle, groen opgezette woonbuurt met een parkje én woningen in de rijke ‘Tudorstijl’. Dát is Windsor Park, de nieuwste buurt in de jonge wijk Westergouwe in Gouda. Nieuwbouw met een romantische, landschappelijke sfeer die doet denken aan kleinschalige Engelse dorpjes met glooiende paden langs weelderige landschapstuinen en kleinschalige woonstraten. Zie je het voor je? Meld je dan aan als belangstellende en blijf op de hoogte. De verkoop van Windsor Park start naar verwachting begin 2023!

image alt

Romantische bouwstijl

Erkers, grote en kleine dwarskappen, grote robuuste schoorstenen, asymmetrische gevels met poortjes, bogen en metselwerkdetails, kleine torenelementen als uitbouwen en veranda’s aan de rijwoningen. In Windsor Park is veel te zien en te beleven. De woningen zijn geïnspireerd op de Tudor architectuurstijl, die zich kenmerkt door een grote variatie in de gevelopbouw en fantasierijke stijlkenmerken, in een rustig kleurenpallet. De sfeer in de woonstraten is romantisch en aan de buitenrand van het woonveld vind je parkachtige groenstroken. In totaal komen er 49 woningen in verschillende typen, waaronder 5 moderne vrijstaande woningen grenzend aan de BAL-zone.

image alt

Hoe groen wil je het hebben

Windsor Park is een buurt met een groene opzet. Met parkachtige groenstroken aan de buitenrand en een parkje aan de zuidzijde met een rozenprieel, gelegen tussen de woningen. De rug-aan-rugwoningen in het parkje hebben een lage haag in de voortuin die overloopt naar het park en overal zorgen erkers en openslaande deuren voor een prettige verbinding van de woningen naar het omliggende groen van de tuin en de openbare ruimte. Twee rijwoningen aan het park hebben een veranda aan de voorzijde van de woning. Door de ruimtelijke verbinding van landschap en architectuur ontstaat een uitnodigende openbare ruimte met een sterke sociale functie.

Duurzaam en gezond wonen

Over groen gesproken; naast zicht op groen, zijn ook (zon)licht in de woningen én een schoon binnenklimaat belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Windsor Park. Want een gezonde leefomgeving draag bij aan een duurzame samenleving. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd, uitgerust met zonnepanelen voor duurzame energieopwekking en er wordt bodemwarmte en -koeling toegepast voor een gezond binnenklimaat. Door onder andere deze maatregelen zijn de meeste woningen in Windsor Park duurzame Nul-op-de-meterwoningen (gegarandeerd voor 10 jaar).

image alt

Het bruisende hart van de wijk voor de deur

Windsor Park is landelijk en groen opgezet, maar ligt tegelijkertijd tegenover het bruisende hart van de wijk. Hier vind je straks maatschappelijke en commerciële voorzieningen zoals supermarkten, winkels en een gezondheidscentrum. Allereerst wordt gestart met de bouw van het scholencluster, met een basisschool, kinderopvang, moderne sportzalen en een welzijnsprogramma. Naar verwachting zijn de scholen en sportvoorzieningen in 2025 gereed.

Op de hoogte blijven

In Windsor Park komen 44 woningen voor zowel starters als doorstromers; rij- en hoekwoningen in diverse beukmaten, rug-aan-rug starterswoningen én 5 moderne vrijstaande woningen aan de rand. Deze woningen grenzen aan de BAL-zone, een natuur- en recreatiegebied van bijna 60 voetbalvelden groot met (half-)verharde fiets- en wandelpaden. De verkoop van Windsor Park start naar verwachting nog dit najaar. Heb je interesse? Meld je dan aan als belangstellende en blijf op de hoogte!

Wat is de planning? Planning Windsor Park
Wat is er in de buurt? Bekijk de voorzieningen