De goudse huisstijl van Westergouwe

Een stad met de schaal van Gouda, waar je zo lekker doorheen slentert of snel op weg bent naar een van de vele voorzieningen. Met daaromheen een lint van groen. Want Gouda ligt precies in het denkbeeldige midden van het Groene Hart van Holland. Heerlijke plek om te wonen als je stads- en natuurliefhebber bent!

Het Nieuwe Gouda heet Westergouwe

Het blijft altijd trekken: wonen in een stad met geschiedenis. Een stadje als Gouda, beroemd om een paar eeuwen Hollandse historie, z’n monumentale centrum en de 10.000 (!) ledlampjes van Gouda bij Kaarslicht. Om alle toekomstige Goudanaars een plezier te doen, komt een wijk bij: Westergouwe. Het wordt een wijk voor zo’n 10.000 mensen, aan de westkant van de stad.

Die stad is in Westergouwe trouwens nooit ver weg. Tien minuten op de fiets, meer is het niet.
Tegelijk is Westergouwe groot genoeg om een aantal voorzieningen te krijgen die je in een klein dorp verwacht. Boodschappen doe je in de buurt, kinderen kunnen er naar school. De variatie in deelplannen in het gebied is meteen een garantie dat Westergouwe straks echt dorps oogt.

image alt

De stad van één miljoen

Corona even niet meegerekend komen er per jaar meer dan één miljoen bezoekers naar Gouda. Over een stad met aantrekkingskracht gesproken. Gouda is het Holland van vroeger met alles van nu. Monumenten en moderne winkelketens. Slingerende grachten en Instagram-proof eettentjes. Historische evenementen als de kaasmarkt, Gouda bij Kaarslicht of de Keramiekdagen en festivals met foodtrucks, theater en dance.

Met 75.000 inwoners is Gouda groot genoeg om je dichtbij huis alle faciliteiten te bieden die je maar wilt. Ook zaken als een ziekenhuis, een bibliotheek en een schouwburg. Sportief in Gouda? Als je mee wilt doen aan alle sporten die er in verenigingsverband zijn, moet je wel een flink uithoudingsvermogen hebben...

Duurzaamheid in het Windsor Park Lees er alles over
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning