Alle voorzieningen in de buurt

Westergouwe telt straks zo’n 10.000 inwoners. Daarom vind je alle dagelijkse voorzieningen straks in de buurt. Het is toch makkelijk als je om de hoek boodschappen kunt doen of de kids naar de opvang of school kunt brengen, ook al ben je met 10 minuutjes in het centrum van Gouda. Windsor Park ligt tegenover het uitgebreide voorzieningencluster van Westergouwe.

image alt

De voorzieningen van een klein dorp

Een dorp in de stad, dat is Westergouwe. Je mag dorpse voorzieningen hier dan ook zeker verwachten. In de toekomst worden er in de nieuwe wijk diverse maatschappelijke en commerciële voorzieningen gerealiseerd, zoals supermarkten, winkels, horeca en een gezondheidscentrum. Deze voorzieningen komen allemaal samen in het bruisende hart van de wijk, tegenover Windsor Park. Als 1e wordt gestart met de bouw van een scholencluster, met onder andere kinderopvang, een basisschool, moderne sportzalen en een welzijnsprogramma. Naar verwachting zijn de scholen en sportvoorzieningen in 2025 gereed.

image alt

Van borrel tot genieten in de natuur

Westergouwe wordt een wijk op zich, maar is ook onderdeel van Gouda. Deze historische parel in het Groene Hart is van alle markten thuis. Shoppen met een afsluitende borrel op het terras, fanatiek sporten in de buitenlucht of binnen, naar het theater of museum; het kán in de buurt. Met een breed scala aan voorzieningen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Ook natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Westergouwe grenst namelijk aan 2 grote natuur- en recreatiegebieden, namelijk de GroenBlauwZone én de ecologische BAL-zone. Hier kun je naar hartenlust fietsen, wandelen of lekker struinen.