Sfeervol wonen in Goudse stijl

Klein Gouda: groen én stadse sfeer tegelijk

De naam zegt het al, Gouda in het klein. Een gloednieuwe, sfeervolle woonbuurt in Westergouwe met stoere gebouwen, geïnspireerd op oude straatjes en grachten als De Turfmarkt, Westhaven en de Lage Gouwe in Gouda. Net zo gezellig, maar een stuk groener. En ruimer opgezet! Hier settel je je op een comfortabel bankje voor je nieuwbouwhuis met een middagkoffietje en geniet je van de fijne sfeer. Ondertussen komt de buurvrouw er ook gezellig bij zitten. Hoi buuf! Zie je het voor je?

Karakteristieke en sfeervolle architectuur

In Klein Gouda, gelegen ten westen van Gouda, realiseren we 45 rijwoningen in een architectuur geïnspireerd op de historische stijlkenmerken uit de oude binnenstad van Gouda. Er is daardoor veel te zien. Karakteristieke klok- en tuitgevels, afwisseling in daken, Delftse stoepen, opvallende hoekaccenten zoals een toren met klok, metselwerkdetails en gevarieerde tinten bakstenen. Vólop sfeer dus. Alsof je in het centrum van Gouda woont. En tóch stap je vanaf je voordeur in het gras. Even de benen strekken op een thuiswerkdag of op een zondagochtend met je kids? Een deel van de woningen grenst aan een stadspark. Fijn hè!

image alt

Betaalbaar én van alle gemakken voorzien

Het moge duidelijk zijn dat je in Klein Gouda niet snel uitgekeken raakt. De karakteristieke architectuur van de binnenstad, de openbare groene ruimte en ontmoetingen vormden de inspiratiebron voor de vier unieke woonblokken. Met parkachtige groenstroken aan de buitenrand en een stadsparkje waar twee blokken aan grenzen. Er is bijzondere aandacht voor betaalbare woningen en ze zijn ook nog eens van alle gemakken voorzien. Hier heb je keuze tussen hoek- en tussenwoningen van circa 104 tot 131 m2 met openslaande deur(en) naar een héérlijke achtertuin, 3 slaapkamers waarvan 1 op zolder en de woningen zijn energieneutraal. Alle woningen zijn verkocht en in aanbouw.

image alt

Naast stadsparkje, dichtbij de stad

Hier woon je groen en dorps met een stadse vibe. Klein Gouda wordt autoluw met volop groen in de straten en tussen de diverse woonbuurtjes van Westergouwe. Waar je gemakkelijk een ommetje maakt in het stadspark, de kinderen fijn en veilig kunnen spelen en je elkaar ongedwongen ontmoet. De auto parkeer je aan de achterzijde van de woningen op een parkeerhof met groene hagen. Uit het zicht, maar altijd dichtbij.

Scholen, supermarkten, sportvoorzieningen en winkels zijn op fietsafstand. Wil je de reuring van de stad opzoeken? De binnenstad van Gouda ligt slechts op 10 minuten fietsen. Of je pakt de bus vanuit Westergouwe naar het centrum of het station. Bijzonder wonen is leuk, maar bereikbaarheid is nét zo belangrijk!

Op de toekomst voorbereid

Niet alleen groen van buiten, óók van binnen. (Zon)licht in de woningen én een schoon binnenklimaat zijn belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Klein Gouda. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd, uitgerust met zonnepanelen voor duurzame energieopwekking en er wordt een warmtepomp toegepast voor een gezond binnenklimaat. Door onder meer deze maatregelen zijn de woningen in Klein Gouda duurzame energieneutrale woningen. Je leest het: hier woon je helemaal klaar voor de toekomst!

Lees meer over duurzaamheid
Nieuwbouw Klein Gouda Westergouwe
Nieuwbouw Klein Gouda Westergouwe
Nieuwbouw Klein Gouda Westergouwe
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op
Staat jouw droomhuis in Klein Gouda? Bekijk de woningen