Voorzieningen om de hoek

Westergouwe telt straks zo’n 10.000 inwoners. Daarom vind je alle dagelijkse voorzieningen gewoon in de buurt. Het is toch net wat makkelijker als je je boodschappen lekker om de hoek kunt doen van Hollandse Weelde of de kids op loop- of fietsafstand naar de opvang of school kunt brengen. Ook ben je met 10 minuutjes in het centrum van Gouda. Ideaal!

image alt

Kinderopvang, basisschool, supermarkt

Een dorp in de stad, dat is Westergouwe. Je mag dorpse voorzieningen hier dan ook zeker verwachten. Heb je kinderen? Dan breng je die naar de kinderopvang of basisschool in de buurt. Ook voor medische voorzieningen hoef je niet ver weg, want er komt een gezondheidscentrum in de wijk. En anders ben je zó overal in Gouda. En natuurlijk mag een supermarkt niet ontbreken. Wist je al dat de Albert Heijn aan de Burgemeester van Dijkesingel de eerste circulaire super van het land is? Toch bijzonder!

image alt

Sportzalen en welzijnsprogramma

In Westergouwe komen in de toekomst verschillende maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Het voorzieningencluster komt aan de zuidzijde van deelgebied 3, op loopafstand van Hollandse Weelde. Dit cluster gaat de plek zijn voor kindcentrum De Ontdekkingsreiziger met een basisschool, kinderopvang, BSO en peuterspeelzaal. Lekker sporten kan hier straks volop in de sportzalen en er komt zelfs een welzijnsprogramma. In het centrumgebied komen ook diverse voorzieningen. In de plannen wordt uitgegaan van een winkelcentrum met één of meerdere supermarkten, detailhandel, horeca en maatschappelijke voorzieningen zoals een zorgcentrum. Het centrumgebied van Westergouwe sluit aan de zuidzijde aan op de GroenBlauwe zone.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

image alt

Terrassen, musea en shoppen

Westergouwe wordt dan wel een wijk op zich, het is ook onderdeel van Gouda. Deze historische parel in het Groene Hart telt 75.000 inwoners en is van alle markten thuis. Shoppen met een afsluitende borrel op het terras? Check! Fanatiek binnen of buiten sporten? Check! Naar het theater of een museum? Ook check! Met een breed scala aan voorzieningen is er voor jong en oud dagelijks genoeg te beleven.

image alt

Een zee van groen

Natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Westergouwe grenst namelijk aan 2 grote natuur- en recreatiegebieden, namelijk de GroenBlauwe zone én de ecologische BAL-zone. In de GroenBlauwe zone, een gebied van 45 hectare met wandel- en fietspaden dat doorloopt tot aan Moordrecht, kun je naar hartenlust fietsen, wandelen of lekker struinen.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op
Staat jouw droomhuis in Hollandse Weelde Bekijk de woningen