Alle voorzieningen in de buurt

Westergouwe telt straks zo’n 10.000 inwoners. Daarom vind je alle dagelijkse voorzieningen straks in de buurt. Het is toch makkelijk als je om de hoek boodschappen kunt doen of de kids naar de opvang of school kunt brengen, ook al ben je met 10 minuutjes in het centrum van Gouda. Klein Gouda ligt op loop- of fietsafstand van het uitgebreide voorzieningencluster van Westergouwe.

image alt

Toekomstige voorzieningen

In Westergouwe komen in de toekomst verschillende maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Naar verwachting wordt in 2024 gestart met de bouw van het voorzieningencluster. Deze komt aan de zuidzijde van deelgebied 3, op steenworpafstand van Het Carré van Westergouwe. Dit cluster gaat de plek zijn voor kindcentrum De Ontdekkingsreiziger met een basisschool, kinderopvang, BSO en peuterspeelzaal. Ook komen er sportzalen en een welzijnsprogramma. 

Ook komt er een centrumgebied met diverse voorzieningen. In de plannen wordt uitgegaan van een winkelcentrum met één of meerdere supermarkten, detailhandel, horeca en maatschappelijke voorzieningen zoals een zorgcentrum. Het centrumgebied van Westergouwe sluit aan de zuidzijde aan op de GroenBlauwe zone. Op dit moment is er nog geen planning beschikbaar.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. 

image alt

Van borrel tot genieten in de natuur

Westergouwe wordt een wijk op zich, maar is ook onderdeel van Gouda. Deze historische parel in het Groene Hart is van alle markten thuis. Shoppen met een afsluitende borrel op het terras, fanatiek sporten in de buitenlucht of binnen, naar het theater of museum; het kán in de buurt. Met een breed scala aan voorzieningen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Ook natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Westergouwe grenst namelijk aan 2 grote natuur- en recreatiegebieden, namelijk de GroenBlauwZone én de ecologische BAL-zone. Hier kun je naar hartenlust fietsen, wandelen of lekker struinen.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op
Staat jouw droomhuis in Klein Gouda? Bekijk de woningen