Bouw voorzieningencluster gestart!

26 juni '24

De bouw van het voorzieningencluster, dat tegenover Windsor Park komt, is maandag 3 juni gestart. In dit unieke voorzieningencentrum is plek voor kinderopvang, onderwijs, sport en bewegen, wonen en ontmoeten. Naar verwachting gaat het centrum in 2025 open.

Diverse voorzieningen

Vanaf de opening biedt dit gecombineerde cluster ruimte aan Kindcentrum ‘De Ontdekkingsreiziger’ (basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang) en sportvoorzieningen. Boven het kindcentrum komen 42 sociale huurappartementen. Het complex wordt gebouwd aan de Frederik Beuckelstraat, midden in Westergouwe. In het ontwerp staan inclusiviteit en duurzaamheid centraal.

Het landschap rond het voorzieningencluster bestaat uit sport- en speelplekken en groene schoolpleinen. Het ontwerp nodigt uit zowel van het landschap te genieten als er actief in bezig te zijn. Er is ruimte voor buitensport, gezond bewegen en ontmoeten tijdens een buurtbarbecue, een slootjesexcursie of een picknick aan de waterkant. De omgeving is zo ingericht dat er veel gefietst kan worden; er geldt een verlaagde parkeernorm van 1 auto per woning. Deelmobiliteit is nog een optie.

Intensieve samenwerking

Voorzieningencluster Westergouwe is de oogst van een intensieve samenwerking tussen Stichting Federatief, Quadrant, Sport.Gouda, de gemeente Gouda en Woonpartners Midden-Holland. Tijdens de feestelijke start kwamen ook de schoolkinderen een kijkje nemen op de toekomstige plek van hun school. Ze mochten zelf meteen aan de slag met schatgraven; in de grond zat een foambord verstopt met het ontwerp van de nieuwe voorzieningen.

Lees het hele artikel en bekijk alle foto's van het feestelijke moment op de website van Westergouwe. 

Naar de website
  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod