Wonen aan de Stadstuin

20 januari '23

In het hart van de buurt waarvan het Carré onderdeel uitmaakt, ligt de Stadstuin. Een groene plek waar kinderen heerlijk spelen, je kunt wandelen met de hond en de buren ontmoet voor een praatje. De bewoners van een Parkwoningen stappen direct uit hun voordeur in deze groene oase in de wijk. We vroegen de landschapsarchitect hoe deze plek er precies uit komt te zien. 

image alt

Een confetti van bloeiende bomen

Jacco van Leeuwen, landschapsarchitect bij KuiperCompagnons: Binnen het ‘stadse’ woonmilieu vormt de stadstuin een verrassend groene verblijfsruimte waar de hele buurt profijt van heeft. Gras met een confetti van bloeiende bomen is de basis voor de inrichting van deze plek. Daar doorheen slingert een in breedte wisselend woonpad, met op knooppunten verschillende plekken voor ontmoeting. Bomen op hun beurt verdelen de stadstuin op een natuurlijke wijze in grotere en kleinere ruimten met verschillende spelaanleidingen. Weelderige borders van vaste planten op de overgang naar de particuliere tuinen maken de stadstuin tot een intieme ruimte. Door de rijke kleurschakering en de diversiteit van de beplanting is de stadstuin door de alle jaargetijden heen een boeiende plek om te verpozen of op uit te kijken.

Jouw nieuwe uitzicht?

Zie jij jezelf wel wonen aan deze prachtige autovrije stadstuin? Er zijn nog een aantal Parkwoningen beschikbaar! Kijk op onderstaande kavelkaart welke bouwnummers dit zijn. Door op een van de bouwnummers te klikken kun je vervolgens direct een vrijblijvende optie aanvragen. De bouw van de woningen is al gestart! Naar verwachting start de oplevering in het derde kwartaal van 2024. 

Ga direct naar het woningaanbod
  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod