Start bouw Het Carré van Westergouwe gevierd

28 maart '23

Maandag 27 maart was het druk op de bouwplaats van Het Carré van Westergouwe. Alle kopers waren uitgenodigd om de start van de bouw samen met de gemeente Gouda, ontwikkelaar BPD Gebiedsontwikkeling en aannemer Frans Vink en Zonen B.V. te vieren.

image alt

Officiële handeling

Het vieren van de start van de bouw is niet compleet met het verrichten van een officiële handeling. Wethouder Rogier Tetteroo stortte samen met een koper, de aannemer en Helma Born van BPD Ontwikkeling beton. De wethouder is enthousiast over Het Carré van Westergouwe: Wethouder Rogier Tetteroo (ruimtelijke ordening): "Het Carré is een aanwinst voor de wijk Westergouwe door de prachtige woningen die er komen en met een kwaliteit die we zo graag zien als gemeente. Bovendien bestaat zeker de helft van dit project uit betaalbare woningen, een categorie waar veel behoefte aan is en waar de gemeente ook de komende jaren flink op inzet. Het is heel fijn om BPD te mogen verwelkomen in Westergouwe. De samenwerking verloopt goed als het gaat om belangrijke thema's als betaalbaarheid en duurzaamheid. Maar ook als het gaat om architectuur en een fijne leefomgeving."

Over elk detail nagedacht

Ook architecte Britta van Egmond was aanwezig bij de officiële handeling. "Ik zie het nu al voor me dat de bewoners hun woningen kenmerken met ‘Ik woon bij de rode voordeur'. Er is veel aandacht besteed aan de details van de woningen. Bij de appartementen is prachtig verspringend metselwerk toegepast dat zorgt voor een mooi reliëf en schaduwval op de gevels. En om nog een voorbeeld te geven: bij de kadewoningen zijn stoere en robuuste bloemkozijnen en raampartijen ontworpen met geïntegreerde bankjes in de voortuinen. Zo is er over elk detail nagedacht."

Buren worden?

Wil je buren worden van de kopers van Het Carré? Dat kan! Er zijn nog een aantal bouwnummers beschikbaar. En het voordeel is; de bouw is al gestart! Een vrijblijvende optie aanvragen kan eenvoudig via de pagina Woningen. Klik op een beschikbaar bouwnummer en vervolgens op de knop Optie aanvragen. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur of je de optie toegewezen hebt gekregen.

Bekijk het woningaanbod
  Neem contact op
  Bekijk het woningaanbod