Koper Kim aan het woord: ‘Ontzettend veel zin om te verhuizen!’

27 juni '24

Op 13 juni was het feest voor Kim van Loon (45). Die donderdag werd namelijk haar gloednieuwe stadswoning in Het Carré van Westergouwe opgeleverd. We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe zij alles heeft ervaren en wat er nog moet gebeuren. Eén ding is zeker: Kim kan niet wachten om haar nieuwe woning te betrekken!

image alt

Van het eerste uur

Een tijdje terug verlangde Kim enorm naar een nieuwe woning. Omdat de oververhitte woningmarkt weinig perspectief bood, besloot ze haar pijlen te richten op nieuwbouw. Westergouwe viel toen snel in de smaak. ‘Ik vond dit een hele gave wijk in wording en volgde het gebied al vanaf het begin.' Voor haar eerste inschrijving werd ze helaas uitgeloot, maar gelukkig zag ze kort daarna de aankondiging van Het Carré van Westergouwe. ‘Toen ik me kon aanmelden voor de nieuwsbrief, twijfelde ik geen seconde: dit moet hem zijn!’ En met succes, want Kim kreeg een van de stadswoningen toegewezen.

image alt

Spannend traject

Een nieuwbouwhuis kopen gaat natuurlijk heel anders dan een bestaande woning. Kim kijkt positief terug op het proces, maar vond het soms wel spannend. ‘Je koopt iets op basis van tekst en beeld, dus dat is - ondanks de sfeerimpressies - best lastig visualiseren. En de badkamer uitkiezen via een online showroom… daar zag ik best tegenop.’ Daarom pakte Kim het op haar eigen manier aan. ‘Ik besloot om één merk te kiezen en daarna de showroom te bezoeken. Je wil het toch even zien en voelen, dus dit werkte voor mij het fijnst.’ Met badkamermeubels van INK stelde ze uiteindelijk een prachtig eindresultaat samen, dat ze vol trots deelde op haar Instagram-account westergouwe22: ‘Wauw, zo zo zo blij met hoe het is geworden’. Neem gerust een kijkje!

image alt

Durf te vragen

Het is alweer twee jaar geleden dat Kim het koopcontract tekende. In de tussentijd bedacht ze toch wat dingen die ze anders wilde. ‘Ik ben na de oplevering meteen gaan klussen en heb in de hal op de begane grond twee deuren met kozijn verwijderd. Hiervoor plaats ik glazen schuifdeuren terug, om ruimte te besparen en tegelijkertijd mooi licht door te laten.’ Ze vergeeft het zichzelf, want met een nieuwbouwhuis komt er genoeg op je af. Een tip aan toekomstige kopers: ‘Verlies jezelf niet in de kleine details, zoals het aantal stopcontacten. Dit kun je achteraf nog regelen.’ Wel adviseert ze om een duidelijke wensenlijst op te stellen en goed na te vragen wat mogelijk is, bijvoorbeeld bij de kopersbegeleider. ‘Ik heb nu als enige van mijn rijtje een extra toilet boven; dit was voor mij een must! Andere kopers balen dat ze dit niet eerder wisten, dat is toch zonde.’

image alt

Klaar voor de toekomst

Met de Nederlandse vlag op zak snelde Kim op 13 juni naar haar nieuwe woning. Eerst nog wat foto’s en een bos bloemen, daarna was het eindelijk zover: de oplevering. ‘Het ging eigenlijk heel goed. Er zijn wat kleine dingen naar boven gekomen, maar alles is genoteerd en deels zelfs al direct opgelost.’ Kortom, de vlag kon uit! Nadat de laatste klusjes straks zijn afgerond, mogen de meubels uit de opslag en kan het inrichten beginnen. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in, al wordt het wel wennen zonder m’n ouders waar ik nu al anderhalf jaar heb gewoond ter overbrugging. We hebben het echt heel leuk gehad samen, dit zijn mooie herinneringen die ik koester.’ Gelukkig ligt haar ouderlijk huis op slechts 20 minuten rijden van Het Carré van Westergouwe, dus even snel langs voor een kop koffie kan altijd.

Meer weten? Lees het laatste nieuws
Ook wonen in Westergouwe? Bekijk het woningaanbod