‘Met deze stijlen geven we de badkamers een eigen identiteit mee’

30 november '23

Alle woningen in Het Carré van Westergouwe worden opgeleverd inclusief badkamer. Interieurarchitect Michiel de Zeeuw stelde een aantal interieurstijlen samen voor de badkamers van de nog beschikbare woningen. Kopers hoeven daardoor zelf geen grote keuzes meer te maken voor de badkamer en kunnen direct van hun woning genieten zodra deze wordt opgeleverd.

Ontworpen door Michiel de Zeeuw

Na het volgen van een opleiding tot interieurarchitect, startte Michiel de Zeeuw in 2007 met Studio Michiel de Zeeuw, waar hij zowel grootschalige verbouwingen als interieurstyling uitvoert. “We houden ons bezig met uiteenlopende opdrachten. Zo werken we voor particulieren die een huis (ver)bouwen, ontwerpen we showrooms op basis van klantbeleving, richten we kantoorpanden in en doen we ook opdrachten zoals deze voor Het Carré van Westergouwe. Ik vind het heel leuk om mensen een fijne woon- of werkomgeving te geven”, vertelt Michiel enthousiast.

michiel de zeeuw

Afwerking badkamers Het Carré van Westergouwe

De bouw van de woningen in Het Carré van Westergouwe is inmiddels gestart. Daardoor zijn de keuzes voor de afwerking van de badkamer al gemaakt. Hoe deze stijlen tot stand zijn gekomen? Michiel vertelt: “Het is altijd van belang om het tijdbeeld van nu goed samen te vatten. Een badkamer is namelijk niet iets dat mensen heel vaak veranderen. Ik merk dat klanten steeds meer risico’s durven te nemen met dit soort statische ruimtes. Er zijn tegenwoordig ook veel meer mogelijkheden. Er is enorm veel keuze op het gebied van badkamers.

Denk bijvoorbeeld aan verschillende kranen, kleuren en bijzondere wastafelmeubels. Wat wij hebben gedaan voor dit project is een aantal stijlrichtingen naast elkaar gezet waarvan wij denken dat veel mensen die leuk vinden. Je hebt bijvoorbeeld mensen die graag met kleur werken, die het juist basic en naturel willen houden of die een badkamer met luxe uitstraling willen. Of wat dacht je van een industriële stijl met een rauw kantje eraan? De stijlen zijn vervolgens verdeeld over de verschillende woningen.”

Vier verschillende badkamerstijlen

In totaal zijn er vier verschillende stijlen gedefinieerd voor de badkamers van de woningen van Het Carré van Westergouwe. Iedere stijl net weer even anders, waardoor er altijd één bij jouw wensen aansluit. Wat maakt de stijlen uniek? Michiel licht ze toe.

Onderstaande beelden zijn afbeeldingen van het moodboard van Michiel de Zeeuw en hebben als inspiratie gediend voor de daadwerkelijke uitwerking. Dit zijn dus geen impressies van de badkamers.

Raw

“Raw wordt ook wel gezien als het nieuwe industrieel. Het leuke daarvan vind ik dat de materialen een mooi contrast hebben en de puurheid daardoor meer centraal staat. De omgeving is clean en strak. Het is vooral de tegenstelling van de rauwe materialen en de warme kleuren van licht wat uitnodigend werkt in deze badkamer. De graphite-kleurige kranen maken de stijl helemaal af.”

Bekijk alle details
style badkamer michiel de zeeuw raw

Nature

“Nature is een stijl die veel mensen omarmen. Het is toegankelijk en je kunt heel goed de natuur erbij betrekken. Versterk de stijl bijvoorbeeld door bloemen of planten in de badkamer te plaatsen, of gebruik bepaalde houtsoorten. Het wellness gevoel is bij deze badkamer hoog. Als gebruiker word je geprikkeld om het geheel zelf af te maken. Het dient als mooie basis waar nog veel ruimte is voor toevoegingen. De kleur die wij hier goed bij vinden passen is het zachte goud. Het geeft een kleine verrijking en heeft een vriendelijke uitstraling.”

Bekijk alle details
style badkamer michiel de zeeuw nature

Color

“Color is een perfecte stijl voor mensen die meer naar kleur kijken én wat gedurfder met de badkamer om willen gaan. Mensen die het bijvoorbeeld leuk vinden om het stucwerk in de badkamer een mooie kleur te geven, of daarin wat te wisselen. Wat daar heel goed bij aansluit is een eclectisch interieur en geen standaard badkamermeubel. Het mag wat meer meegaan met aspecten van de tijd. Het heeft iets stouts en daardoor is het leuk om toe te passen!”

Bekijk alle details
style badkamer michiel de zeeuw color

Luxury

“Luxury blijft een stijl die mensen prachtig vinden en ook altijd blijft terugkomen. Hierbij maken we gebruik van mooie metalen, glanzende voorwerpen en luxe houtsoorten waar bijvoorbeeld noot in wordt toegepast. Maar we zien daar bijvoorbeeld ook keramische marmers in terug, als plaat achter het toilet of in de doucheruimte. Er is meer aandacht besteed aan kleine details, bijvoorbeeld de vormgeving van de kraan. Kleuren die veel terugkomen zijn brons en goud.”

style badkamer michiel de zeeuw luxury

Tips om de badkamer af te maken

Michiel spoort mensen aan om de badkamer een eigen identiteit mee te geven. “We moeten altijd een beetje vooruitdenken. Het is soms spannend om een nieuwe stijl te omarmen, maar door juist de tijd vooruit te zijn en gewaagdheid te accepteren, heb je langer plezier van de badkamer. Wanneer je als nieuwbouwkoper een badkamer gaat uitzoeken, heb je duizend opties en komt er veel op je af. Wij hebben alvast het voorwerk gedaan, waardoor je die keuzestress niet hebt en de badkamer straks af is wanneer je de sleutel van je nieuwe woning krijgt.”

Michiel heeft daarnaast ook nog enkele tips om de badkamer af te stylen in dezelfde stijl: “Wees nooit bang om het zelf af te maken. Het stuk stuc in de badkamer wat niet betegeld is, is een leuk vlak om wat mee te doen. Geef het bijvoorbeeld een kleur of hang mooie, ingelijste posters op van een ouderwetse badplaats of een tekening. Vergeet ook niet om accessoires toe te voegen, maar zorg er wel voor dat alles in dezelfde lijn wordt doorgevoerd. Dat geeft een bepaalde rust. Met een spiegel kun je ook veel doen, van spiegelverwarming tot een mooie glow achter de spiegel. Zorg er daarnaast voor dat je goed licht hebt in de badkamer en kijk daarbij verder dan de standaard spotjes. Je zult zien dat de ruimte hierdoor echt wordt aangekleed!”

Zo houd jij je badkamer langer mooi

En als je eenmaal die droombadkamer hebt, dan zijn er ook nog wat tips om deze mooi te houden. “Onderhoud je kranen altijd. Ben je klaar met douchen en sta je met je handdoek in de hand? Maak de kranen even droog. Het is zo’n klein klusje maar daardoor heb je veel langer plezier van mooie kranen. Daarnaast wil ik echt adviseren om niet met agressieve schoonmaakmiddelen in de badkamer aan de slag te gaan. Gebruik altijd natuurlijke producten zoals schoonmaakazijn of groene zeep. Heel veel kitsoorten kunnen bijvoorbeeld niet tegen schoonmaakmiddelen. Een ontkalkingsmachine kan daarnaast een interessante investering zijn. Het zijn misschien niet de meest sexy dingen, maar ze zorgen er wel voor dat je meer plezier haalt uit je badkamer!”

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in het Carré van Westergouwe? Bekijk het aanbod