Datum start verkoop bekend

20 juni '22

Save the date! Op donderdag 30 juni om 15.00 uur start online de verkoop van de woningen en appartementen in Het Carré van Westergouwe. Inschrijven op een van je favoriete woning(en) kan tot en met dinsdag 12 juli 15.00 uur. We vertellen je graag alles over de verkoop van de woningen en appartementen in dit plan.

image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor een woning of appartement, door het achterlaten van NAW gegevens bij je favoriete woningtype? Dan krijg je donderdag 30 juni rond 15.00 uur een e-mail dat de verkoop is gestart. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten zoals de technische omschrijving, verkoopplattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s). Neem op je gemak alles door want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt ook om 15.00 uur direct inloggen in je persoonlijk account en vanuit je wensenlijstje je inschrijven. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan!

Tijdens de inschrijfperiode kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Bekijk het woningaanbod
image alt

Doe een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we onder andere of een kandidaat een financiële check heeft aangeleverd. Dit kan dus in je voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Inloopochtend

Heb je vragen over de woningen of appartementen in Het Carré van Westergouwe? Kom dan zaterdagochtend 25 juni of 9 juli tussen 10.00 en 12.00 uur naar het informatiecentrum van Westergouwe. Het makelaarsteam staat klaar om je vragen te beantwoorden. 

Toewijzing

Je kunt je inschrijven tot en met dinsdag 12 juli 15.00 uur. Een dag later, woensdag13 juli,  laten we je voor het einde van de dag per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Lees meer over de toewijzing op de pagina Woning kopen. 

Let op: voor een aantal stadswoningen en de appartementen geldt een inkomensgrens. Om in aanmerking te komen geldt een maximaal gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen. Om welk bedrag het gaat is te lezen bij het betreffende bouwnummer. Om achteraf teleurstellingen te voorkomen - omdat je wellicht toch net te veel verdient - hebben wij een IB60-verklaring nodig. Deze verklaring kun je op vragen bij de belastingdienst. Als je de woning gezamenlijk wordt gekocht dien je allebei bovenstaand stuk te verstrekken. Deze verklaring toon je bij het verkoopgesprek als je een optie hebt en hoeft niet meegestuurd worden met je inschrijving. 

Lees meer
image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen dan ontvang je tegen het einde van de middag een e-mail. Ook zie je de uitslag terug in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te bevestigen of te annuleren in je account. Nadat je de optie hebt bevestigt bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Dit kan via de makelaar of volledig online.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan nemen we direct contact met jou op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken. Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren. Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'. Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor. Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Lees meer over een woning kopen
Wonen in Het Carré van Westergouwe? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op