Het complete plaatje

Westergouwe telt straks zo’n 10.000 inwoners. De dagelijkse voorzieningen vind je daarom allemaal in de buurt. Ook al ben je met 10 minuutjes in de stad, toch makkelijk als je snel om de hoek boodschappen kunt doen of de kids naar de opvang of school brengt.

image alt

De voorzieningen van een klein dorp

Een dorp in de stad, dat is Westergouwe. Je mag dorpse voorzieningen hier dan ook zeker verwachten. Heb je kinderen? Dan breng je die naar de kinderopvang of basisschool in de buurt. Ook voor medische voorzieningen hoef je niet ver weg, want er komt een gezondheidscentrum in de wijk. En anders ben je zó overal in Gouda. En natuurlijk mag een supermarkt niet ontbreken. Wist je al dat de Albert Heijn aan de Burgemeester van Dijkesingel is de eerste circulaire super van het land is? Toch bijzonder!

image alt

Toekomstige voorzieningen

In Westergouwe komen in de toekomst verschillende maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Naar verwachting wordt in 2024 gestart met de bouw van het voorzieningencluster. Deze komt aan de zuidzijde van deelgebied 3, op steenworpafstand van Het Carré van Westergouwe. Dit cluster gaat de plek zijn voor kindcentrum De Ontdekkingsreiziger met een basisschool, kinderopvang, BSO en peuterspeelzaal. Ook komen er sportzalen en een welzijnsprogramma. 

Ook komt er een centrumgebied met diverse voorzieningen. In de plannen wordt uitgegaan van een winkelcentrum met één of meerdere supermarkten, detailhandel, horeca en maatschappelijke voorzieningen zoals een zorgcentrum. Het centrumgebied van Westergouwe sluit aan de zuidzijde aan op de GroenBlauwe zone. Op dit moment is er nog geen planning beschikbaar.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. 

image alt

De stad waar alles klopt

Westergouwe wordt dan wel een wijk op zich, het is ook onderdeel van Gouda. Deze historische parel in het Groene Hart telt 75.000 inwoners en is van alle markten thuis. Shoppen met een afsluitende borrel op het terras? Check! Fanatiek binnen of buiten sporten? Check! Naar het theater of een museum? Ook check! Met een breed scala aan voorzieningen is er voor jong en oud dagelijks genoeg te beleven.

image alt

Omgeven door een zee van groen

Natuurliefhebbers halen hier hun hart op! Westergouwe grenst namelijk aan een groot groengebied: de GroenBlauwe Zone. Het is een gebied van 45 hectare, doorsneden door wandel- en fietspaden, dat doorloopt tot aan Moordrecht. 

Wanneer in de verkoop? Planning Het Carré van Westergouwe
Vragen? Neem contact op