Hier val je toch als een blok voor...

Westergouwe, met in het bijzonder het Carré van Westergouwe, is een nieuwbouwwijk met de wow-factor. Fantastisch hoe architecten en stedenbouwkundigen steeds weer met iets vernieuwends weten te komen. Met beleving en gebruik van openbare ruimte als uitgangspunten is de wijk in deze vernieuwende vorm ontworpen. Een ontwerp dat nu werkelijkheid wordt.

image alt

Een carré - hoe woont dat?

Deze nieuwe wijk is tot in de hoekjes uitgedacht. Vier aaneengesloten woningblokken vormen straks de zijden van het vierkant, met aan de kant van het water en het park een poort. Door de beslotenheid van het carré voelt het binnenterrein straks echt als iets van jou en je medebewoners. Het faciliteert ontmoetingen en creëert een gevoel van intimiteit. Hier spelen de kinderen en ontmoeten buren elkaar. Maar ook aan de buitenzijde van het Carré is het goed toeven in een groene omgeving. Denk aan pergola’s, groenschermen, bomen, plantvakken en het park aangrenzend aan de Parkwoningen.

Open de poorten!

Zijn de twee toegangspoorten van het Carré van Westergouwe een knipoog naar het Gouda van vroeger? Wie weet. Gelegen aan beide zijden van de wijk vormen de poorten straks de schakel tussen de natuur rondom het Carré en het binnenterrein. En alsof er nog niet genoeg groen is, worden ook de poorten zelf volledig met beplanting aangekleed.

image alt

Duurzaam en betaalbaar: dat gaat prima samen!

Het klimaatadaptieve en natuurinclusieve Carré van Westergouwe is een etalage voor duurzaam bouwen. Warmte en koeling van de woningen wordt via de grond geregeld. Kranen, douchekoppen en toiletten zijn waterbesparend. Met uitzicht op het groen, een schoon binnenklimaat, goede geluidswering en zelfs de mogelijkheid je huis later eenvoudig aan te passen woon je hier helemaal klaar voor de toekomst.

  Bekijk de planning
  Alles over duurzaamheid